Skaperglede

Noe av gleden med filmskaping er gleden av å få ting til å skje, tenkte jeg da jeg en lørdagskveld i september tok en melkerute av en buss opp til fjerne kroker av Trondheim by for å skaffe en revepels (den har vært død i minst 50 år, altså). For det er jo slik at man skaper et filmsett, en innspilling og en hendelse som ikke ville eksistert dersom noen ikke hadde tenkt fram en fiks idé om å filme for eksempel i en myr oppe i Bymarka.

En annen glede er å få til det du trodde skulle bli din bane, eller i det minste vanskelig å realisere. Som produsent er det for meg fort gjort å få både brekningsfornemmelser og kuldetokter når regissøren presenterer et manus med et barn, en hund og fyrverkeri, som attpåtil foregår utendørs. Men det gikk  i orden, etter at jeg har skolert meg i hvordan det er man skaffer stjerneskudd i september, og ender opp med å handle fyrverkeri ut av en varebil på Stjørdal, (helt lovlig altså!) og etter å ha snakket med både politi, kommune og brannvesen for å få tillatelse til å fyre det av.

Det er også en glede å jobbe sammen med flinke folk, og i våre tilfeller utelukkende trivelige folk som har gjort at det å tilbringe ugunstige tider av døgnet sammen, gjerne i ugunstige temperaturer, blir trivelig og bra minner å se tilbake på.

Den ultimate belønningen kommer såklart når filmen er ferdig klippet og vi får vist den til publikum: fra våre hjerner til deres!
DSC_1115

Ninjahilsen fra Gine, produsent