Skaperglede

Noe av gleden med filmskaping er gleden av å få ting til å skje, tenkte jeg da jeg en lørdagskveld i september tok en melkerute av en buss opp til fjerne kroker av Trondheim by for å skaffe en revepels (den har vært død i minst 50 år, altså). For det er jo slik at man skaper et filmsett, en innspilling og en hendelse som ikke ville eksistert dersom noen ikke hadde tenkt fram en fiks idé om å filme for eksempel i en myr oppe i Bymarka.

En annen glede er å få til det du trodde skulle bli din bane, eller i det minste vanskelig å realisere. Som produsent er det for meg fort gjort å få både brekningsfornemmelser og kuldetokter når regissøren presenterer et manus med et barn, en hund og fyrverkeri, som attpåtil foregår utendørs. Men det gikk  i orden, etter at jeg har skolert meg i hvordan det er man skaffer stjerneskudd i september, og ender opp med å handle fyrverkeri ut av en varebil på Stjørdal, (helt lovlig altså!) og etter å ha snakket med både politi, kommune og brannvesen for å få tillatelse til å fyre det av.

Det er også en glede å jobbe sammen med flinke folk, og i våre tilfeller utelukkende trivelige folk som har gjort at det å tilbringe ugunstige tider av døgnet sammen, gjerne i ugunstige temperaturer, blir trivelig og bra minner å se tilbake på.

Den ultimate belønningen kommer såklart når filmen er ferdig klippet og vi får vist den til publikum: fra våre hjerner til deres!
DSC_1115

Ninjahilsen fra Gine, produsent

Endelig innspilling igjen!

Nå var det blitt en stund siden sist vi lagde film, så da vi fikk støtte fra Midtnorsk filmsenter sitt kortfilmstipend og fra Kultursenteret ISAK, var det omsider duket for filmskaping igjen! Selv om vi sa til oss selv at vi aldri skulle lage film ute igjen etter at vi var med på å lage Utburd: Myten våkner, så finner vi oss i stadighet i å lage film utendørs.

Og hvilken fin dag det ble! Stjerna Gabriella på snart 7 år var ved godt mot hele dagen og en real humørspreder. Vi hadde pakket med oss det nyinnkjøpte partyteltet vårt (noe som jeg alltid føler vi leter etter i forkant av en produksjon), lekkert utstyr og godt pågangsmot og slo leir i en myr oppe ved Skistua i Bymarka. Trondheimsværet var på vår side, og vi slapp unna med et par små regnskurer som vi stirret på til de gikk vekk.

DSC_1016Gabriella forsikrer seg om at det forrige skuddet ble bra. Erik prøver forgjeves å tenne på lyset, som viste seg å være vanskeligere enn ventet i en åpen myr.

 

MyraStemningen var på topp mellom takes!

 

DSC_1017Erik Ivar passet på at det var nok røyk. Blir det noen gang for mye røyk? Nei!

 

IMG_0958

Astrid ble sjokkert over Gabriellas froskefangingsferdigheter.

 

IMG_0982Vårt aldri så lille sett.

 

IMG_1038Mer røyk! Hva er det som røyklegges her? Det får dere se i den ferdige filmen!

 

Ninjahilsen fra Gine, produsent

Hva, en blogg?

Tenk at vi skulle kaste oss på bølgen – som rosa-, mamma- og fitnessbloggere tar vi nå vår plass i bloggstratosfæren. Men vi skal ikke skrive om verken extensions, tøybleier eller proteinpulver, det kan vi love. I denne bloggen vil vi skrive litt om hva som foregår i firmaet vårt, og om de prosjektene vi har på gang, samt hvordan det er å skulle leve av filmyrket. Det er bare å følge med!

Ninjaheader